Forside

Arrangementer

Der er sæsonafslutning på Café Mocca den 7. maj kl. 18.30. Husk helst at bestille mad i forvejen hos Lene Palludan, så vi kan spise samtidig.

Torsdag den 21. marts kl. 19-20 står gusmester Lene Palludan for en saunagus. Kun medlemmer, der har fået plads på holdet, kan benytte saunaen i den time.

Søndag den 17. marts kl. 18-19 står gusmester Lene Palludan for en saunagus. Kun medlemmer, der har fået plads på holdet, kan benytte saunaen i den time. Tilmelding på vores Facebookside. AFLYST PGA SYGDOM.

Tirsdag den 12. marts kl. 19-20 står gusmester Lene Palludan for en saunagus. Kun medlemmer, der har fået plads på holdet, kan benytte saunaen i den time. Tilmelding på vores Facebookside.

Fredag den 23. februar kl. 19-20 står gusmester Lene Palludan for en saunagus. Kun medlemmer, der har fået plads på holdet, kan benytte saunaen i den time. Tilmelding på vores Facebookside.

Tirsdag den 20. februar er der saunagus med gusmester Pernille Jespersen, og kun medlemmer, der har fået plads på et af holdene, kan benytte saunaen mellem 16 og 19. Tilmelding på vores facebookside.

FULDMÅNEBADNING : Torsdag den 25. januar er der mulighed for at bade i fuldmånens skær. Klokken 18.54 står den fuld og rund og stor på himlen – hvis det altså er klart vejr. Så kom og dyp dig i det stemningsfulde månelys. Da vi for tiden desværre ikke kan bruge sejlklubbens hus i Dambæks Have – det blev ødelagt af stormfloden – mødes vi bagefter på Café Mocca, hvor man for egen regning kan købe kaffe, varm kakao, øl, vin eller hvad man nu har lyst til. Der sidder flere fra bestyrelsen fra klokken 20 og håber, I vil gøre os selskab 😃😃😃

Mandag den 15. januar er der saunagus. Alle pladser er optaget. Andre medlemmer kan ikke benytte saunaen denne dag efter klokken 18.

Mandag den 18. december er der saunagus. Alle pladser er optaget. Andre medlemmer kan ikke benytte saunaen denne dag efter klokken 18. Flere saunagus-arrangementer vil blive udbudt på Facebook.

Ekstraordinær generalforsamling blev afholdt 4.december og vedtægtsændring vedtaget – referat og opdaterede vedtægter her på siden

Bestyrelsen arbejder på at arrangere fuldmånebadning 25. januar – mere info senere

Nyheder

10. april 2024:

NYT FRA BESTYRELSEN

Til kalenderen:
Sæsonen slutter ➡️ søndag den 28. april. Så lukker saunaen ned for sommeren.
Vi holder generalforsamling ➡️ lørdag den 5. oktober. Tid og sted følger.
Den nye sæson begynder ➡️ fredag den 11. oktober 😃😃😃

Godt nyt: Vi har fået at vide i havneudvalget, at entreprenøren, der i flere uger har gravet og rumsteret ved vores stiger, afslutter sit arbejde i denne uge. Så er der to uforstyrrede uger tilbage at bade i. Dog efterhånden i selskab med flere både.

Mindre godt nyt: Der når ikke at komme en badebro henne ved stranden, inden sommeren starter. Vordingborg Kommune har planer om at bygge en fast betonbro, men det kan ikke ske, før en ansøgning hos Kystdirektoratet er behandlet. Og det tager lang tid.

Vi ses til sæsonafslutning på Café Mocca ➡️ den 7. maj kl. 18.30. Husk helst at bestille mad i forvejen hos Lene Palludan, så vi kan spise samtidig 😋😋


22. februar 2024
:
Der vil i den kommende tid blive gravet jævnligt ved skiftende broer i havnen. Efter stormfloden mangler der en del bådpladser, og derfor er man gået igang med at uddybe, for at gøre flere bådpladser (dem tæt på land) anvendelige for andet end blot joller. Om det påvirker badevandet ved vores bro 8, afhænger af vind og vejr. Nogengange vil badevandet være grumset og ulækkert for så et par timer senere at være fint igen. Så hold selv øje med, hvornår det er rart at bade, og hvornår det ikke er.

7. februar 2024 Nyt fra bestyrelsen:

➡️ NYE ÅBNINGSTIDER

Vi bliver flere og flere medlemmer, mange oplever trængsel i saunaen, så som et forsøg resten af denne sæson forlænger vi åbningstiderne. Det er vigtigt, at I skriver jeres navn i kalenderen, hvis I benytter saunaen, så vi kan følge med i, om nogen faktisk bruger den i ydertimerne.

Fra i morgen torsdag den 8. februar er ovnen på fuld styrke i disse tidsrum:

Hverdage 6.30-10.30 og 15.00-21.00

Weekend 7.00-20.00

Og så er der udover disse tidspunkter jo stadig både forvarme og eftervarme at lune sig i 😊💦

➡️ FERIEÅBNINGSTIDER

Saunaen holder åbent som normalt i vinterferien.

Saunaen holder weekendåbent i påskeferien, dvs hver dag fra lørdag den 23. marts til mandag den 1. april fra klokken 7.00 til 20.00 💦

➡️ LEJE AF SAUNAEN

Som konsekvens af det stigende medlemstal og de udvidede åbningstider er leje af sauna fremover forbeholdt medlemmer. Saunaen kan lejes i forlængelse af åbningstiden, leje og betaling skal aftales senest en uge før, og man kan ikke få pengene tilbage, hvis man fortryder. Se detaljer på vores hjemmeside 💦

➡️ BØRN I SAUNAEN

Der er flere medlemmer, der er glade for at kunne tage deres børn med i saunaen. Men der er andre, der finder det ubehageligt. Det kommer vi til at tale mere om på generalforsamlingen til efteråret.

Her og nu indfører vi resten af sæsonen en særlig børnetime hver lørdag mellem 16 og 17. Her kan forældre tage deres børn med uden af frygte irriterede blikke. Omvendt kan medlemmer, der foretrækker sauna uden børn, undgå den time.

Man kan stadig tage børn med på andre tidspunkter. Og uanset hvornår skal børn have gæstebillet til 50 kroner 💦

6.december 2023 Nyt fra bestyrelsen:

Mellem jul og nytår vil ovnen i saunaen være tændt som i weekenden, dvs hver dag i den sidste uge af december fra kl. 7 – 18.
Der vil blive indkøbt flere batterilamper mage til den, der står på bordet i omklædningsrummet. Sådan en kan man fx tage i hånden, når man skal ud på badebroen i mørke. Det faste lys på broen virker ikke i øjeblikket. Der er generelt problemer på havnen med electricitet efter stormfloden.
Der er i øjeblikket ikke noget vand på havnen, og vanddunkene i saunaen bliver hurtigt tømt. Hvis du ser, at dunkene er tomme, og du ved, du kommer i morgen, så hjælp gerne ved at tage en dunk med hjem og fyld den op med vand.
Vi undersøger også muligheden for saunagus – mere om det senere.
Vi ved det ikke sikkert endnu, for det afhænger også af bådene, men vi regner med at sæsonen kører frem til udgangen af april.
Og hvis du har læst helt herned til, får du lige den nykonstituerede bestyrelse tilsidst:
Formand Stina Løvgreen Møllenbach
Næstformand Dorte Krogsgaard
Kasserer Susanne Galle
Peter Frank
Miriam le Fevre
Suppleanter:
Britt Jean Andersen
Lene Palludan

21.november 2023 – Besøg af filmhold

Onsdag den 22. november kl. 15-17 får vi besøg af et filmhold i saunaen.
Præstø Vinterbadeklub skal være det vidunderlige eksempel på, hvordan fællesskaber dannes i foreningslivet. Derfor har Vordingborg Kommune valgt at producere en bosætningsvideo om os – det er en lille kort film, der skal reklamere for kommunen og trække nye tilflyttere til 😃
De er overhovedet ikke interesserede i nøgenhed i sådan en film, men hvis du synes, det er ubehageligt med et kamera i og omkring saunaen, så skal du nok vælge et andet tidspunkt end lige de to timer. Ellers er der ingen restriktioner – bare kom og bad, som du plejer – så længe du er indstillet på, at du kan ende som statist i baggrunden – og er forberedt på at tage hensyn til en kameramand.
Du kan se et eksempel på tidligere videoer her: https://tilflytter.vordingborg.dk/kyst-fritid/

8.november 2023
Så kan vi endelig bade igen! Vores to badetrapper er flyttet til vestsiden af broen, for at vi kan komme i gang. Havnefogeden vil stadig ikke lade os bade der, hvor vi plejer. Der ligger vrag og vragdele, og det trækker øjensynligt ud med at få ryddet op.

Indmeldelse

Læs mere på siden Medlemskab

Sponsorer

Logo Real

Palleknudsen


 

 

 

 

 

 

 

 


Udsigt ved solnedgang

 

Medlemskab

Indmeldelse sker ved at sende en email til kontakt@praestovinterbadeklub.dk

Der er brug for følgende oplysninger:

  • Navn
  • Adresse
  • E-mailadresse
  • telefonnummer – gerne mobilnr

Du modtager herefter kode til saunaens nøgleboks.

Kontingentet for sæson 2023/24 er 700 kr.

Fra 15.10.2023 vil et fast hold bestående af fire medlemmer på skift stå for rengøringen. De får til gengæld et gratis medlemskab af klubben.

Kontingentet fastsættes på generalforsamlingen og beløbet indsættes derefter på konto 2426 4392355192 eller mobilepay 64255.

Man kan blive medlem, når man er fyldt 16 år.

De 3 herrer
Vinterbader på vej
Stige nedgang

Saunaen

Ovntider

Saunaens ovntider pr.  8. februar 2024:

mandag  06:30-10:30 + 15:00-21:00
tirsdag    06:30-10:30 + 15:00-21:00
onsdag   06:30-10:30 + 15:00-21:00
torsdag   06:30-10:30 + 15:00-21:00
fredag     06:30-10:30 + 15:00-21:00
lørdag     7:00-19:00
søndag   7:00-19:00

Med ovntid forstås den tid, hvor saunaovnen er tændt og på driftstemperatur – før og længe efter ovntid vil sauna være varm til en vis grad

Gode råd og takt og tone, når du bader og går i sauna i Præstø Vinterbadeklub

Når du bader:

Bad aldrig alene.

Både trappe og badebro kan være glat og kold. Så mange har gavn af badetøfler eller neoprensko.

Der er ingen dresscode – du kan bade med eller uden badetøj. De fleste bader uden og har et håndklæde eller tørklæde om sig i saunaen.

Benyt en badekåbe eller tag et håndklæde om dig, når du går frem og tilbage på broen.

Saunaen:

Vis hensyn, når der er mange i saunaen. Giv plads til nye, når du har nydt saunaen i rimelig tid.

Sid altid på et håndklæde i saunaen.

Saunaen er barfodsområde.

Hold døren mellem omklædning og sauna lukket mest muligt.

Pas godt på vores ovn, hæld kun lidt vand på ad gangen (1 skefuld).

Brug ikke æteriske olier eller andre dufte i saunaen. Det er ikke alle, der bryder sig om det, nogen kan være allergiske, og lugten hænger i saunaen længe efter. Når der er særlige saunagus-arrangementer, vil æteriske olier dog være en del af det.

Sauna og omklædning er til medlemmer og betalende gæster

Gæster og udlejning

Man må gerne have gæster med – de skal hver betale 50 kroner pr. gang på Mobilepay. Nummeret hænger i omklædningsrummet.

Saunaen udlejes til medlemmer i forlængelse af den normale åbningstid. Pris er 150 kroner per time og minimumslejeperiode er 2 timer. Bestyrelsen afgør om udlejning kan lade sig gøre ud fra øvrig brug af saunaen.
Indgåelse af lejeaftale skal normalt ske minimum en uge før lejedatoen af hensyn til øvrige medlemmer og aftalen gælder fra det øjeblik lejen betales. Ved aflysning fra medlems side tilbagebetales lejen ikke.

Rengøring

Et fast hold på fire medlemmer gør to gange om ugen på skift rent i sauna og omklædningsrum. De får til gengæld et gratis medlemskab af klubben.

Rengøringsartikler, kost og gulvskrubbe findes i omklædningsrummet. 


sauna ovnsauna bænkesauna dørsauna når, det er mørktsauna indgangsauna vindue

Kontakt

Kontakt

Skriv til vores fælles e-mail adresse: kontakt@praestovinterbadeklub.dk

Hvor holder vi til

Vi bader fra bro 8. For enden af denne bro, har vi to trapper. Der er som regel over 2 m dybt ved trapperne. Saunaen er opstillet tæt på broen. Foruden lokalet med sauna-ovn, er der et lokale til omklædning.